KOMMANDE EVENT

2020-06-19
DISAB ställer ut på Hillheadmässan
Pga COVID-19 har Hillhead-mässan blivit framflyttad och nytt datum är satt till den 21-23 juni, 2022.
Läs mer »

DISAB lanserar grävarmen, DISAB MultiFLEX | 2019-09-18DISAB hade en mycket lyckad medverkan på Entreprenad Live mässan i Ring Knutstorp. Under mässans tre dagar var det många av besökarna som visade stort intresse för DISAB MultiFLEX, DISABs nya slangarm.

Precis som namnet antyder, är DISAB MultiFLEX™ väldigt flexibel och klarar av att hantera uppdrag inom olika och varierade användningsområden. Det kan gälla allt från att suga upp och transportera material, till att med hjälp av vakuum, gräva djupt ner i marken vid exempelvis friläggning av kablar och rör. Oavsett om materialet är vått eller torrt, klumpigt eller finkornigt, kan det hanteras av DISAB MultiFLEX™.

Begreppet grävsug har vuxit fram allt snabbare. Nästan dagligen möts man av nyheter om strömavbrott på grund av avgrävda kablar. Fler och fler städer ställer krav på entreprenadfirmorna att istället för traditionella grävmaskiner ska de använda sig utav vakuum för att gräva i marken och på så sätt förhindra att man skadar de kablar och rör som redan ligger där. Christer Magnusson, Försäljningschef på DISAB, berättar att marknaden länge efterfrågat denna typ av lösning. ”Tack vare DISAB MultiFLEX™ kommer våra kunder numera kunna komma in på fler arbetsområden och göra fler uppdrag än vad de tidigare kunnat, vilket är oerhört uppskattat.”

DISAB MultiFLEX™ är den första grävsugen som är producerad i Sverige och är tillverkad av ett speciellt höghållfast stål som gör den lättare och samtidigt extra stark för att klara alla de utmaningar som marknaden kräver. Detta har föranlett att SSAB utnämnt DISAB MultiFLEX™ som medlem i My Inner Strenx®, en kvalitetscertifiering för applikationer som använder Strenx®-stål. 

DISAB har verkligen tänkt på operatören när de har tagit fram DISAB MultiFLEX™. Bland annat upplever operatörerna en säkrare arbetsmiljö då de med hjälp av en joystick-radio enkelt kan manövrera slangarmen och utföra arbetet på ett säkert avstånd. ”Vi har haft ett par riktigt fina dagar här på mässan. Ring Knutstorp ligger ju bara precis utanför Eslöv så det känns väldigt roligt att få visa upp DISAB MultiFLEX™ på hemmaplan”, avslutar Christer.

Läs mer om DISAB MultiFLEX™ i vårt produktblad.